Sastojci:
- 2 tikvice
- 2 jaja
- 3 dl mlijeka
- 20 žlica brašna
- 1/2 praška za pecivo
- vegeta po ukusu
- ulje za prženje
Priprema:
- Ogulite tikvice i naribajte ih na krupni ribež. Posolite ih i ostavite desetak minuta da puste višak tekućine. Nakon toga ih dobro ocijedite rukama ili kroz gazu.
- U drugoj posudi umutite jaja, mlijeko, brašno i prašak za pecivo dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica. Dodajte vegetu po ukusu.
- U pripremljenu smjesu umiješajte ocijeđene tikvice i lagano sve sjedinite.
- Na tavi zagrijte ulje i žlicom oblikujte male popečke. Pržite ih na srednje jakoj vatri s obje strane dok ne poprime zlatnosmeđu boju.
- Ispržene popečke odlažite na papirnati ubrus kako bi upio višak masnoće.
Posluživanje:
Najbolje ih je poslužiti tople, uz kiselo vrhnje, jogurt ili svježu salatu po izboru.