Zlatni popečci od tikvica iz tave – brzi ljetni klasik

Zlatni popečci od tikvica

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 2 jaja
  • 3 dl mlijeka
  • 20 žlica brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • vegeta po ukusu
  • ulje za prženje

Priprema:

  1. Ogulite tikvice i naribajte ih na krupni ribež. Posolite ih i ostavite desetak minuta da puste višak tekućine. Nakon toga ih dobro ocijedite rukama ili kroz gazu.
  2. U drugoj posudi umutite jaja, mlijeko, brašno i prašak za pecivo dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica. Dodajte vegetu po ukusu.
  3. U pripremljenu smjesu umiješajte ocijeđene tikvice i lagano sve sjedinite.
  4. Na tavi zagrijte ulje i žlicom oblikujte male popečke. Pržite ih na srednje jakoj vatri s obje strane dok ne poprime zlatnosmeđu boju.
  5. Ispržene popečke odlažite na papirnati ubrus kako bi upio višak masnoće.

Posluživanje:

Najbolje ih je poslužiti tople, uz kiselo vrhnje, jogurt ili svježu salatu po izboru.