Starinski kolač od jabuka s mirisnim cimetom i aromatičnim dodatcima

Starinski kolač od jabuka

Sastojci

Biskvit:

  • 3 jaja
  • 12 žlica šećera
  • 12 žlica ulja
  • 12 žlica mlijeka
  • 12 žlica brašna
  • 1/2 praška za pecivo

Nadjev:

  • 1 kg jabuka
  • Po želji šećer

Dodaci nadjevu:

  • Cimet
  • Limunova korica i sok
  • Čokolada u prahu
  • Grožđice

Priprema

1. Umutiti mikserom sastojke za biskvit. Izliti polovicu smjese u pleh (20×30 cm) i peći dok ne bude polu pečeno.

2. Oguliti jabuke, narendati i posuti šećerom prema želji (ako su jabuke kiseline, možete dodati nekoliko žlica šećera). Dinstati ih nekoliko minuta dok ne omekšaju.

3. Dodati cimet i/ili druge dodatke po želji, poput limunove kore, soka ili čokolade u prahu.

4. Izliti pripremljeni nadjev na polupečeni biskvit, zatim preliti ostatkom smjese za biskvit.

5. Peći do kraja dok kolač ne postane zlatno smeđi.