Sastojci
Biskvit:
- 3 jaja
- 12 žlica šećera
- 12 žlica ulja
- 12 žlica mlijeka
- 12 žlica brašna
- 1/2 praška za pecivo
Nadjev:
- 1 kg jabuka
- Po želji šećer
Dodaci nadjevu:
- Cimet
- Limunova korica i sok
- Čokolada u prahu
- Grožđice
Priprema
1. Umutiti mikserom sastojke za biskvit. Izliti polovicu smjese u pleh (20×30 cm) i peći dok ne bude polu pečeno.
2. Oguliti jabuke, narendati i posuti šećerom prema želji (ako su jabuke kiseline, možete dodati nekoliko žlica šećera). Dinstati ih nekoliko minuta dok ne omekšaju.
3. Dodati cimet i/ili druge dodatke po želji, poput limunove kore, soka ili čokolade u prahu.
4. Izliti pripremljeni nadjev na polupečeni biskvit, zatim preliti ostatkom smjese za biskvit.
5. Peći do kraja dok kolač ne postane zlatno smeđi.