Sastojci
- 1 veća glavica luka
- 1 pileći komad (picek)
- 3 mrkve (crvena i žuta)
- Korijen peršina
- Celer
- Slatka paprika mljevena Podravka
- Sol i papar po ukusu
- Vegeta
- Kokošji temeljac za jela Podravka
- Suncokretovo ulje ili svinjska mast
- Brašno oštro
- Voda
Priprema
1. Očistite povrće i narežite ga na manje komade – luk na kockice, mrkvu na kolutiće ili kockice, celer i peršin po želji stavite u komadu.
2. U širokoj tavi na laganoj vatri dinstajte luk na ulju. Dok se luk dinsta, pripremite piceka – operite i narežite meso na komade.
3. Kada se luk omekša, dodajte povrće i dinstajte dok ne omekša, a voda ispari. Zatim dodajte meso, posolite i popaprite. Pokrijte i neka se dinsta. Pripremite temeljac. Ako nestane tekućine, dodajte temeljac i nastavite kuhati još oko sat vremena.
4. Na kraju, dodajte začine – crvenu slatku papriku (1 žličicu), sol, papar i vegetu po želji. Po potrebi, pripremite gustu smjesu: pomiješajte brašno s vodom i dodajte u paprikaš. Kuhajte još 5 minuta.
5. Ako ne volite celer i peršin, izvadite ih prije serviranja.
6. Možete dodati grašak, koji se odlično slaže s piletinom i paprikom. Kao prilog možete poslužiti rižu, krumpire, palentu ili tjesteninu.
7. Ja sam se odlučila za tjesteninu kao prilog. Uživajte!