Sastojci
- 0,5 l mlijeka (s 3,2% ili više m.m.)
- 0,5 l vrhnja za kuhanje
- 150 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 1 vrećica bijele mljevene želatine
Preljev
- 300 g šumskog voća (može i smrznuto)
- 2 žlice šećera
Priprema
1. Pomiješajte želatinu sa nekoliko žlica vode i pustite da nabubri.
2. U međuvremenu, prokuhajte mlijeko, vrhnje, šećer i vanilin šećer.
3. Maknite s vatre i nakon nekoliko minuta dodajte nabubrelu želatinu, miješajte dok se ne rastopi.
4. Ulijte smjesu u kalup (koji treba prethodno namočiti vodom) ili u manje zdjelice (ova količina je dovoljna za 8 porcija) i ostavite da se ohladi. Nakon toga stavite u hladnjak.
5. Panna cotta mora ostati u hladnjaku barem 5 sati prije posluživanja. Može ostati u hladnjaku pokrivena folijom nekoliko dana.
Preljev
1. Voće kratko prokuhajte sa šećerom (ne smije se raspasti). Nakon što se ohladi, prelijte preko panna cotte.
Poslužite ohlađeno i uživajte u ovom savršenom desertu!