Panna cotta sa šumskim voćem

Panna cotta sa šumskim voćem

Sastojci

  • 0,5 l mlijeka (s 3,2% ili više m.m.)
  • 0,5 l vrhnja za kuhanje
  • 150 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 1 vrećica bijele mljevene želatine

Preljev

  • 300 g šumskog voća (može i smrznuto)
  • 2 žlice šećera

Priprema

1. Pomiješajte želatinu sa nekoliko žlica vode i pustite da nabubri.

2. U međuvremenu, prokuhajte mlijeko, vrhnje, šećer i vanilin šećer.

3. Maknite s vatre i nakon nekoliko minuta dodajte nabubrelu želatinu, miješajte dok se ne rastopi.

4. Ulijte smjesu u kalup (koji treba prethodno namočiti vodom) ili u manje zdjelice (ova količina je dovoljna za 8 porcija) i ostavite da se ohladi. Nakon toga stavite u hladnjak.

5. Panna cotta mora ostati u hladnjaku barem 5 sati prije posluživanja. Može ostati u hladnjaku pokrivena folijom nekoliko dana.

Preljev

1. Voće kratko prokuhajte sa šećerom (ne smije se raspasti). Nakon što se ohladi, prelijte preko panna cotte.

Poslužite ohlađeno i uživajte u ovom savršenom desertu!