Pahuljaste američke palačinke za savršen doručak

Pahuljaste američke palačinke

Sastojci (za 4 osobe / oko 12 palačinki)

  • 135 g glatkog brašna
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1/2 žlice soli
  • 2 žlice šećera
  • 130 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 2 žlice otopljenog maslaca

Priprema

  1. U većoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke – brašno, prašak za pecivo, sol i šećer. Dodajte jaje, mlijeko i otopljeni maslac, pa sve zajedno izmiksajte dok ne dobijete gustu, glatku smjesu. Masa treba biti gušća nego kod klasičnih palačinki.
  2. Zagrijte tavu i dodajte vrlo malo ulja. Velikom žlicom oblikujte manje palačinke – obično stanu tri odjednom. Pecite ih jednu do dvije minute sa svake strane, dok ne poprime zlatnu boju.
  3. Nakon prve ture, više nije potrebno dodavati ulje u tavu.
  4. Najbolje su poslužene tople, s javorovim sirupom, ali možete ih kombinirati i s marmeladom, šlagom, sezonskim voćem ili običnim šećerom.

Posluživanje

Ove palačinke su idealne za doručak ili vikend uživanje s obitelji. Kombinirajte ih prema vlastitom ukusu – mogućnosti su neograničene!