Kremasti pire krumpir s muškatnim oraščićem i Bolognese umakom

Kremasti pire krumpir

Sastojci

  • 3 srednje velika krumpira (oko 400 g očišćenog)
  • Sol po ukusu
  • 2 žlice mlijeka
  • 20 g maslaca
  • Vegeta Maestro muškatni oraščić po želji
  • 1 Podravka Bolognese umak

Priprema

1. Ogulite krumpire i narežite ih na manje komade. Stavite ih u posudu, prelijte vodom, posolite i kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju (oko 20 minuta).

2. Krumpir odmah nakon kuhanja ocijedite i protisnite u posudu pomoću lopatice.

3. Dodajte maslac sobne temperature, mlijeko, posolite po potrebi, te naribajte muškatni oraščić. Sve dobro izmiješajte dok ne postane kremasto.

Posluživanje

Poslužite pire s Bolognese umakom, a po želji pospite nasjeckanim peršinom ili listićima bosiljka.

Savjet

Za pire krumpir koristite krumpir za kuhanje za bolju kremastu teksturu.