Sastojci
- 3 srednje velika krumpira (oko 400 g očišćenog)
- Sol po ukusu
- 2 žlice mlijeka
- 20 g maslaca
- Vegeta Maestro muškatni oraščić po želji
- 1 Podravka Bolognese umak
Priprema
1. Ogulite krumpire i narežite ih na manje komade. Stavite ih u posudu, prelijte vodom, posolite i kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju (oko 20 minuta).
2. Krumpir odmah nakon kuhanja ocijedite i protisnite u posudu pomoću lopatice.
3. Dodajte maslac sobne temperature, mlijeko, posolite po potrebi, te naribajte muškatni oraščić. Sve dobro izmiješajte dok ne postane kremasto.
Posluživanje
Poslužite pire s Bolognese umakom, a po želji pospite nasjeckanim peršinom ili listićima bosiljka.
Savjet
Za pire krumpir koristite krumpir za kuhanje za bolju kremastu teksturu.