Kapri torta sa jagodama, vanilom i čokoladnom glazurom

Kapri torta sa jagodama

Sastojci za kore

  • 6 belanaca
  • 120 g šećera
  • 80 g brašna
  • 4 kašike ulja
  • prah za pecivo na vrh noža

Za voćni fil

  • 800 g jagoda
  • 200 g šećera
  • 3 pudinga od jagode
  • 70 g margarina

Za fil od vanile

  • 500 ml mleka
  • 5 žumanaca
  • 150 g šećera
  • 1 puding od vanile
  • 1 kašika gustina
  • 80 g šlaga u prahu

Za glazuru

  • 200 g čokolade
  • 125 g margarina

Još potrebno

  • 200 g šlaga

Priprema

1. Umutiti belanca sa šećerom, zatim dodati brašno, ulje i prašak za pecivo. Podeliti smesu na dva dela i peći kore na 180°C, oko 12-15 minuta.

2. Jagode i šećer ušpinovati, dodati puding od jagode i sve dobro pomešati. U još topli fil, dodati margarin i mešati dok se ne istopi.

3. 400 ml mleka i 150 g šećera staviti na vatru. U drugoj posudi pomešati žumanca, puding i gustin, pa skuvati puding i ohladiti.

4. Umutiti šlag sa hladnim mlekom, a kada se fil od vanile ohladi, sjediniti ga sa šlagom.

5. Otopiti margarin, dodati čokoladu i napraviti glazuru.

6. Redosled slaganja: kora – fil od jagode – fil od vanile – ponovo kora, fil i glazura. Kada se glazura stegne, ukrasiti tortu šlagom ili pavlakom po želji.

Posluživanje

Torta je savršen izbor za sve vrste proslava, a ujedno je i odlična za uživanje u toplim danima. Uživajte u bogatom okusu!