Sastojci za čokoladnu smjesu
- 100 g margarina
- 400 g čokolade
- 4 jaja
- 140 g šećera
- 150 g brašna
Za posebne užitke
- 150 g krupno sjeckanih oraha
- 200 g grožđica
- rum
- 1 žličica cimeta
Priprema
1. Grožđice natopite rumom i ostavite ih da se namaču 2 sata.
2. Pećnicu zagrijte na 180°C.
3. Umutite cijela jaja i šećer dok ne postanu pjenasti. Dodajte brašno i sve dobro izmiješajte.
4. Na srednje jakoj vatri otopite margarin i čokoladu, a zatim ih dodajte u smjesu jaja, brašna i šećera.
5. Dobro promiješajte sve sastojke.
6. Ako želite „posebne užitke“, u smjesu dodajte ocijeđene grožđice, sjeckane orahe i cimet.
7. Smjesu ulijte u kalup dimenzija 24×24 cm i pecite 25-30 minuta na 180°C.
8. Ako pripremate samo čokoladne brownies, pecite 20-ak minuta. Ako ste dodali grožđice i orahe, pecite 25-30 minuta.
9. Pazite da brownies ne postanu previše suhi tijekom pečenja.
Posluživanje
Poslužite ih uz šlag ili neki drugi dodatak po želji. Uživajte u sočnim i aromatičnim browniesima!