Blitva s krumpirom u jednostavnom i ukusnom izdanju

Blitva

Sastojci

  • 1 veza blitve
  • 4 mlada krumpira
  • 2 žličice soli
  • 1 dcl maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • Peršin po ukusu
  • 1/2 male žličice Vegete Natur

Priprema

1. Blitvu operite u hladnoj vodi, odvojite stabljike od listova i narežite na manje komade.

2. Krumpir ogulite i narežite na kockice.

3. U manjem loncu zakuhajte vodu i dodajte 1 žličicu soli. Krumpir kuhajte oko 15 minuta (ovisno o veličini kockica).

4. U većem loncu zakuhajte vodu i dodajte 1 žličicu soli. Stabljike blitve kuhajte 10 minuta, a zatim dodajte listove i kuhajte još 5 minuta.

5. Dok se krumpir i blitva kuhaju, u posudi za posluživanje dodajte maslinovo ulje, sitno nasjeckani češnjak, peršin i Vegetu.

6. Krumpir i blitvu ocijedite te prebacite u posudu za posluživanje i dobro promiješajte. Ostavite da se okusi prožmu nekoliko minuta.

7. Poslužite toplo i uživajte!