Pikantni špageti carbonara s sirom i komadićima dimljenog mesa

Pikantni špageti carbonara

Sastojci

  • 200 g špageta (Podravka špageti po želji)
  • 150 g mesa: slanina, pečena svinjska lopatica ili dimljeni svinjski vrat
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žumanjka
  • 200 ml kisele pavlake
  • 1 češanj češnjaka
  • Po ukusu: sol, papar, nasjeckani peršun
  • Količina naribanog parmezana po želji

Priprema

1. U kipuću, prethodno posoljenu vodu stavite špagete i kuhajte prema uputama.

2. U isto vrijeme, na maslinovom ulju popržite sitno sjeckanu dimljenu slaninu, pečenu svinjetinu ili dimljeni vrat (odabrala sam svinjsku pečenu lopaticu) dok ne postane zlatno-smeđa i hrskava, što obično traje oko 5 minuta. Pred kraj dodajte sitno isjeckani češnjak i miješajte.

3. U posebnoj posudi dobro umutite žumanjke s kiselom pavlakom, dodajte nasjeckani peršun, mljeveni papar i malo soli. Smjesu lagano ulijte u tavu s prženim mesom i miješajte još 2 minute, a zatim sklonite s vatre.

4. Kada su špageti gotovi, ocijedite ih i stavite u veću, dublju posudu. Prelijte ih s pripremljenom smjesom (ostavite 2-3 žlice za finalno prelivanje) i dobro promiješajte.

5. Na kraju, prelijte špagete s ostatkom umaka i pospite s malo usitnjenog suhog peršuna. Poslužite odmah i uživajte! 🙂