Sastojci
- 1 pakiranje tankih gotovih kora (15–20 komada)
- 500 g svježeg sira
- 5 jaja
- 1 čaša (200 ml) jogurta
- 3 pune žlice brašna
- 1 čaša ulja
- 1/2 žlice soli
- 1 prašak za pecivo
- Sezam za posipanje
Priprema
- Pomiješajte 3 jaja s jogurtom, brašnom, uljem i praškom za pecivo. Odvojeno umutite preostala 2 jaja i dodajte ih u sir.
- Na radnu površinu stavite jednu po jednu koru i premažite ih pripremljenom smjesom. Svaku četvrtu koru, nakon premazivanja, pospite nadjevom od sira pa sve zajedno zarolajte.
- Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve kore i nadjev.
- Dobivene rolnice poslažite u podmazani pleh, izrežite ih na komade prije pečenja. Prelijte ostatkom smjese i pospite sezamom.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 35 minuta, dok pita ne dobije zlatnu koricu.
Posluživanje
Najbolja je kada se posluži topla, uz čašu jogurta ili svježu salatu. Pita ostaje sočna i ukusna