Zlatna pita sa sirom iz gotovih kora

Zlatna pita

Sastojci

  • 1 pakiranje tankih gotovih kora (15–20 komada)
  • 500 g svježeg sira
  • 5 jaja
  • 1 čaša (200 ml) jogurta
  • 3 pune žlice brašna
  • 1 čaša ulja
  • 1/2 žlice soli
  • 1 prašak za pecivo
  • Sezam za posipanje

Priprema

  1. Pomiješajte 3 jaja s jogurtom, brašnom, uljem i praškom za pecivo. Odvojeno umutite preostala 2 jaja i dodajte ih u sir.
  2. Na radnu površinu stavite jednu po jednu koru i premažite ih pripremljenom smjesom. Svaku četvrtu koru, nakon premazivanja, pospite nadjevom od sira pa sve zajedno zarolajte.
  3. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve kore i nadjev.
  4. Dobivene rolnice poslažite u podmazani pleh, izrežite ih na komade prije pečenja. Prelijte ostatkom smjese i pospite sezamom.
  5. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 35 minuta, dok pita ne dobije zlatnu koricu.

Posluživanje

Najbolja je kada se posluži topla, uz čašu jogurta ili svježu salatu. Pita ostaje sočna i ukusna