Zapečene palačinke sa svježim sirom i mirisnim vanilin šećerom

Zapečene palačinke

Sastojci

Smjesa za palačinke:

  • 8 velikih žlica brašna
  • 2 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 1 mala žličica ulja
  • Prstohvat soli
  • 2 dcl mlijeka
  • 0,5 l vode ili mineralne vode

Smjesa za punjenje:

  • 0,5 kg svježeg kravljeg sira
  • 1 jaje
  • 1 vanilin šećer
  • 3-4 velike žlice šećera
  • Naribana limunova korica

Preliv:

  • 1 kiselo vrhnje
  • 1 jaje
  • 1 vanilin šećer

Priprema

1. Pomiješajte brašno, jaja, vanilin šećer, sol, ulje i mlijeko da biste napravili smjesu za palačinke. Dodajte vodu dok ne dobijete tekuću smjesu, ali ne previše rijetku.

2. Ispecite palačinke od ove smjese.

3. Za punjenje, pomiješajte svježi sir, jaje, vanilin šećer, šećer i naribanu limunovu koricu dok ne dobijete glatku smjesu.

4. Za preljev, pomiješajte kiselo vrhnje, vanilin šećer i jaje.

5. Napunite palačinke smjesom od sira, zarolajte ih i složite u dobro nauljenu vatrostalnu posudu za pečenje.

6. Prelijte palačinke pripremljenim preljevom i stavite ih u pećnicu. Pecite na 180°C oko 20 minuta, dok ne dobiju zlatno smeđu boju.