Zamotane tortilje s piletinom i kremastim umakom
Sastojci (za 6 osoba)
- 10 do 12 tortilja
- oko 700 g pilećih prsa
- malo soli
- slatka mljevena paprika
- 1 žličica Vegete Natur (meksička mješavina)
- 150 g naribanog sira (npr. gaude)
- 1 glavica zelene salate
- 2 do 3 zrele rajčice
- kukuruz šećerac iz konzerve
Za umak
- 1 čaša kiselog vrhnja
- 3 do 4 velike žlice majoneze
- 1 žličica senfa
- prstohvat soli
Priprema
Pileća prsa narežite na tanke odreske i začinite ih sa soli, paprikom i mješavinom za meksička jela. Brzo ih ispecite na vrućoj tavi s malo ulja, tek toliko da dobiju zlatnu koricu. Kada su gotova, stavite ih sa strane na toplo.
Operite salatu i narežite je na trakice. Rajčice narežite na kolutiće. Ako volite, možete ubaciti i malo kukuruza šećerca ili čak kuhanog crvenog graha.
Za umak jednostavno pomiješajte kiselo vrhnje, majonezu, senf i malo soli. Dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku kremu.
Tortilje zagrijte kratko u suhoj tavi ili mikrovalnoj kako bi postale podatne. Na sredinu svake stavite malo salate, dodajte narezanu piletinu, pospite sirom i složite povrće po želji. Na kraju sve prelijte umakom.
Zarolajte tortilju čvrsto, pazite da nadjev ne ispadne. Poslužite toplo. Uživajte u svakom zalogaju!