Zamotane tortilje s piletinom i kremastim umakom

Zamotane tortilje s piletinom i kremastim umakom

Sastojci (za 6 osoba)

  • 10 do 12 tortilja
  • oko 700 g pilećih prsa
  • malo soli
  • slatka mljevena paprika
  • 1 žličica Vegete Natur (meksička mješavina)
  • 150 g naribanog sira (npr. gaude)
  • 1 glavica zelene salate
  • 2 do 3 zrele rajčice
  • kukuruz šećerac iz konzerve

Za umak

  • 1 čaša kiselog vrhnja
  • 3 do 4 velike žlice majoneze
  • 1 žličica senfa
  • prstohvat soli

Priprema

Pileća prsa narežite na tanke odreske i začinite ih sa soli, paprikom i mješavinom za meksička jela. Brzo ih ispecite na vrućoj tavi s malo ulja, tek toliko da dobiju zlatnu koricu. Kada su gotova, stavite ih sa strane na toplo.

Operite salatu i narežite je na trakice. Rajčice narežite na kolutiće. Ako volite, možete ubaciti i malo kukuruza šećerca ili čak kuhanog crvenog graha.

Za umak jednostavno pomiješajte kiselo vrhnje, majonezu, senf i malo soli. Dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku kremu.

Tortilje zagrijte kratko u suhoj tavi ili mikrovalnoj kako bi postale podatne. Na sredinu svake stavite malo salate, dodajte narezanu piletinu, pospite sirom i složite povrće po želji. Na kraju sve prelijte umakom.

Zarolajte tortilju čvrsto, pazite da nadjev ne ispadne. Poslužite toplo. Uživajte u svakom zalogaju!