Voćna Pavlova torta u tri sloja – lagana i kremasta

Voćna Pavlova torta u tri sloja – lagana i kremasta

Sastojci

Kore

  • 5 bjelanjaka
  • 220 g šećera
  • 1/2 žličice esencije vanilije
  • 1 žličica octa

Nadjev

  • 600 ml vrhnja za šlag
  • 2 šlag fixa (po želji)
  • 300–400 g svježeg voća (ili više, prema ukusu)
  • 1 žlica šećera u prahu
  • nekoliko komadića badema za posipanje

Priprema

Pećnicu zagrijte na 140°C. Na papiru za pečenje nacrtajte tri kruga promjera oko 18 cm – rasporedite ih na dva pleha.

U suhoj posudi mikserom umutite bjelanjke u čvrst snijeg. Zatim, postupno dodajte šećer, ocat i vaniliju, neprestano miksajući dok ne dobijete glatku i sjajnu smjesu.

Pripremljenu smjesu ravnomjerno rasporedite unutar iscrtanih krugova. Lagano poravnajte površinu špatulom i stavite peći.

Kore sušite u pećnici 60 minuta na istoj temperaturi. Nakon toga samo ugasite pećnicu i ostavite ih unutra da se dodatno prosuše.

Kad se potpuno ohlade, pažljivo ih odvojite od papira (možete koristiti suprotnu stranu noža) i ostavite sa strane.

Istucite vrhnje za šlag dok ne postane čvrsto. Ako koristite neslađeni šlag, dodajte šećer u prahu i šlag fix prema potrebi.

Na tanjur stavite prvu koru, premažite ju dijelom šlaga, rasporedite svježe voće. Zatim stavite drugu koru, ponovite postupak i na kraju treću.

Završni sloj šlaga dekorirajte preostalim voćem i lagano pospite bademima. Ostavite u hladnjaku nekoliko sati da se svi okusi prožmu.

Servirajte hladno – lagana, voćna Pavlova uvijek oduševljava!