Topljeni čokoladni užitak u šalici

Topljeni čokoladni užitak u šalici

Sastojci (za 4 porcije)

  • 2 jaja
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 100 g kristal šećera
  • 100 g glatkog brašna
  • 100 g margarina
  • 1 vrećica vanilin šećera

Priprema

1. U posudi na pari lagano rastopite čokoladu i margarin, povremeno miješajući dok ne postanu glatka smjesa.

2. U drugoj zdjeli umutite jaja s običnim i vanilin šećerom dok ne postanu svijetla i pjenasta. Zatim dodajte otopljenu čokoladu s margarinom i promiješajte.

3. U dobivenu masu prosijte brašno i lagano umiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu bez grudica.

4. Kalupe za pečenje (mogu poslužiti i keramičke šalice) premažite margarinom i pospite brašnom, zatim ih napunite pripremljenom smjesom do 3/4 visine.

5. Pećnicu zagrijte na 250°C. Kolače pecite točno 10 minuta – vrijeme je ključno kako bi sredina ostala tekuća.

6. Kad su gotovi, kolačiće pažljivo preokrenite na tanjure i odmah poslužite dok su još vrući. Ovo je jedan od rijetkih deserata koji se jede ravno iz pećnice!

Posluživanje

Ovaj desert najbolje ide uz kuglicu sladoleda od vanilije ili lagani posip šećerom u prahu. Svaki zalogaj krije topli čokoladni tok.