Sastojci
Biskvit
4 jaja
250 g šećera
250 g brašna
1/2 vrećice ruma u prahu
1 dl mlijeka
1 dl ulja
1 prašak za pecivo
Umak
2,5 dl mlijeka
200 g tamne čokolade
4 žlice šećera
150 g maslaca
Rum po želji
Priprema
U većoj posudi miksajte jaja sa šećerom dok ne postanu pjenasti i svijetli. Zatim dodajte ulje i mlijeko, pa lagano umiješajte brašno, rum šećer, prašak za pecivo i prstohvat soli. Sve sjedinite u glatku smjesu. Ulijte u lim obložen papirom za pečenje i pecite na 170°C dok površina ne poprimi zlatnu boju. Provjerite čačkalicom je li pečeno.
Dok se biskvit peče, pripremite umak. U lončiću zagrijte mlijeko, šećer, maslac i nasjeckanu čokoladu dok se sve ne otopi i ne sjedini u glazuru. Dodajte malo ruma po želji.
Biskvit narežite dok je još topao na pravokutnike veličine otprilike 3×4 cm. Svaki komad umočite u topli čokoladni umak i zatim uvaljajte u kokosovo brašno. Bitno je da su i biskvit i umak topli kako bi kolačići upili više arome i ostali sočni.
Posluživanje
Čupavci su odlični i topli i hladni. Čuvajte ih u zatvorenoj posudi kad se potpuno ohlade kako bi ostali mekani i svježi danima.