Sočni čupavci koji se tope u ustima

Sočni čupavci koji se tope u ustima

Sastojci

Biskvit

4 jaja

250 g šećera

250 g brašna

1/2 vrećice ruma u prahu

1 dl mlijeka

1 dl ulja

1 prašak za pecivo

Umak

2,5 dl mlijeka

200 g tamne čokolade

4 žlice šećera

150 g maslaca

Rum po želji

Priprema

U većoj posudi miksajte jaja sa šećerom dok ne postanu pjenasti i svijetli. Zatim dodajte ulje i mlijeko, pa lagano umiješajte brašno, rum šećer, prašak za pecivo i prstohvat soli. Sve sjedinite u glatku smjesu. Ulijte u lim obložen papirom za pečenje i pecite na 170°C dok površina ne poprimi zlatnu boju. Provjerite čačkalicom je li pečeno.

Dok se biskvit peče, pripremite umak. U lončiću zagrijte mlijeko, šećer, maslac i nasjeckanu čokoladu dok se sve ne otopi i ne sjedini u glazuru. Dodajte malo ruma po želji.

Biskvit narežite dok je još topao na pravokutnike veličine otprilike 3×4 cm. Svaki komad umočite u topli čokoladni umak i zatim uvaljajte u kokosovo brašno. Bitno je da su i biskvit i umak topli kako bi kolačići upili više arome i ostali sočni.

Posluživanje

Čupavci su odlični i topli i hladni. Čuvajte ih u zatvorenoj posudi kad se potpuno ohlade kako bi ostali mekani i svježi danima.