Sastojci
- 3 jaja
- 1 šolja jogurta (2,5 dl)
- 1/3 šolje ulja
- 1 čajna kašičica soli
- 1 prašak za pecivo
- 6 kašika belog brašna
- 7 kašika kukuruznog brašna
- 150 g sira za pitu
Priprema
1. Zagrejte rernu na 200°C. Premažite kalupe za mafine tankim slojem ulja (kalup za 12 komada).
2. Umutite jaja (nije potrebno odvajati belanca) i dodajte jogurt, ulje, beli brašno, prašak za pecivo, so, i kukuruzno brašno. Lagano mešajte mikserom. Na kraju, dodajte sir i sve dobro sjedinite.
3. Smjesu sipajte u prethodno pripremljene kalupe i pecite 20 minuta na 200°C.
4. Kada se ispeče, pustite da se malo ohladi, izvadite iz kalupa i poslužite uz mezze ili kajmak.