Sastojci (za 4 osobe / oko 12 palačinki)
- 135 g glatkog brašna
- 1 žlica praška za pecivo
- 1/2 žlice soli
- 2 žlice šećera
- 130 ml mlijeka
- 1 jaje
- 2 žlice otopljenog maslaca
Priprema
- U većoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke – brašno, prašak za pecivo, sol i šećer. Dodajte jaje, mlijeko i otopljeni maslac, pa sve zajedno izmiksajte dok ne dobijete gustu, glatku smjesu. Masa treba biti gušća nego kod klasičnih palačinki.
- Zagrijte tavu i dodajte vrlo malo ulja. Velikom žlicom oblikujte manje palačinke – obično stanu tri odjednom. Pecite ih jednu do dvije minute sa svake strane, dok ne poprime zlatnu boju.
- Nakon prve ture, više nije potrebno dodavati ulje u tavu.
- Najbolje su poslužene tople, s javorovim sirupom, ali možete ih kombinirati i s marmeladom, šlagom, sezonskim voćem ili običnim šećerom.
Posluživanje
Ove palačinke su idealne za doručak ili vikend uživanje s obitelji. Kombinirajte ih prema vlastitom ukusu – mogućnosti su neograničene!