Sastojci 1 veza blitve 4 mlada krumpira 2 žličice soli 1 dcl maslinovog ulja 2 češnja češnjaka Peršin po ukusu 1/2 male žličice Vegete Natur […]
Pikantni špageti carbonara s sirom i komadićima dimljenog mesa
Sastojci 200 g špageta (Podravka špageti po želji) 150 g mesa: slanina, pečena svinjska lopatica ili dimljeni svinjski vrat 2 žlice maslinovog ulja 2 žumanjka […]
Mirisni dvoboj kolač s kakaom i vanilijom
Sastojci 300 g glatkog brašna 150 g kristal šećera 1 vanilin šećer 1 prašak za pecivo 3 jaja 200 ml mlijeka 100 ml ulja rum […]
Brzo i mekano domaće testo za pizzu
Sastojci 1 kašika šećera 1/2 paklice (25 g) svežeg kvasca ili 1 kesica suvog 3 kašike maslinovog ulja 1 kašičica soli 310 g brašna 230 […]
Osvežavajući sirup od mente – domaći napitak pun arome
Osvežavajući sirup od mente – domaći napitak pun arome Sastojci 300 g svežih listova nane (mente) 5–6 kašika šećera 3 kesice limuntusa 3 litra vode […]
Topljeni čokoladni užitak u šalici
Topljeni čokoladni užitak u šalici Sastojci (za 4 porcije) 2 jaja 100 g čokolade za kuhanje 100 g kristal šećera 100 g glatkog brašna 100 […]
Lovci na okuse: šnicle u umaku s povrtnim rižotom
Lovci na okuse: šnicle u umaku s povrtnim rižotom Sastojci za šnicle 500 g mesa (teletina, junetina, svinjetina ili teleća krmenadla) 1 kašika brašna 2–3 […]
Autentična helenska salata s fetom i maslinama
Autentična helenska salata s fetom i maslinama Sastojci (za 4 osobe) 400 g feta sira 1 veliki svježi krastavac (ili 2 manja) 2 veće rajčice […]
Dagnje u domaćem bijelom umaku s vinom i prezlom
Dagnje u domaćem bijelom umaku s vinom i prezlom Sastojci 1 kg svježih dagnji 4 do 5 režnjeva češnjaka vezica svježeg peršina 1,5 dcl bijelog […]
Kremasti umak od maslaca i mlijeka – klasični bešamel
Kremasti umak od maslaca i mlijeka – klasični bešamel Sastojci 800 ml mlijeka 70 g maslaca 2 žlice glatkog brašna (otprilike 50 g) 1/3 žličice […]