Nježne griz knedlice za juhu – lagane i prozračne

Nježne griz knedlice za juhu – lagane i prozračne

Sastojci

  • 1 cijelo jaje
  • 4 jušne žlice ulja
  • 8 ravnih žlica griza
  • malo soli

Priprema

U dubljoj posudi razmutite jaje vilicom dok ne postane pjenasto. Dodajte ulje i prstohvat soli pa još malo promiješajte da se sve poveže.

Važno je koristiti istu jušnu žlicu kojom ste mjerili ulje – to je i vaša mjera za griz. Dodajte točno osam ravnih žlica griza i promiješajte. Smjesa će možda na prvi pogled djelovati rijetko, no samo je pustite da kratko odstoji – zgusnut će se.

U međuvremenu pripremite juhu – neka lagano krčka, ali ne smije prejako kipjeti. Čajnom žličicom pažljivo ubacujte male knedlice jer će tijekom kuhanja znatno narasti.

Kuhajte ih oko 5 minuta na blagoj vatri, zatim ugasite štednjak i poklopite lonac. Dovoljno je još desetak minuta da knedlice nabubre do savršene mekoće.

Prije posluživanja juhu pospite sitno sjeckanim peršinom. Domaće, jednostavno i uvijek uspije!