Nježne griz knedlice za juhu – lagane i prozračne
Sastojci
- 1 cijelo jaje
- 4 jušne žlice ulja
- 8 ravnih žlica griza
- malo soli
Priprema
U dubljoj posudi razmutite jaje vilicom dok ne postane pjenasto. Dodajte ulje i prstohvat soli pa još malo promiješajte da se sve poveže.
Važno je koristiti istu jušnu žlicu kojom ste mjerili ulje – to je i vaša mjera za griz. Dodajte točno osam ravnih žlica griza i promiješajte. Smjesa će možda na prvi pogled djelovati rijetko, no samo je pustite da kratko odstoji – zgusnut će se.
U međuvremenu pripremite juhu – neka lagano krčka, ali ne smije prejako kipjeti. Čajnom žličicom pažljivo ubacujte male knedlice jer će tijekom kuhanja znatno narasti.
Kuhajte ih oko 5 minuta na blagoj vatri, zatim ugasite štednjak i poklopite lonac. Dovoljno je još desetak minuta da knedlice nabubre do savršene mekoće.
Prije posluživanja juhu pospite sitno sjeckanim peršinom. Domaće, jednostavno i uvijek uspije!