Sastojci
- 1/2 kg mljevenog mesa (junetina)
- 1 crveni luk
- 4 manja češnja češnjaka
- 1 žlica vegete
- 1 mala žlica crvene slatke paprike
- 3 grančice peršina
- Sol i papar po ukusu
- 10 srednjih krumpira
- 3 jaja
- 1 kiselo vrhnje
Priprema
1. U tavu stavite malo ulja i dodajte sitno nasjeckan crveni luk i češnjak. Dinstajte nekoliko minuta dok ne postanu mekani. Zatim dodajte mljeveno meso i dinstajte dok meso ne promijeni boju.
2. Maknite s vatre, dodajte sol, papar, vegetu, crvenu slatku papriku i malo nasjeckanog peršina. Dobro promiješajte.
3. Krumpire ogulite i narežite na ploške. Dodajte im sol, vegetu i papar, te dobro promiješajte.
4. Nauljite dno tepsije i slažite red krumpira, zatim red mljevenog mesa, ponovite dok ne potrošite sve sastojke. Posljednji red trebaju biti krumpiri.
5. Pokrijte tepsiju aluminijskom folijom i pecite na 200°C oko sat vremena. Pred kraj, prelijte sve smjesom od jaja i kiselog vrhnja, pa pecite još nekoliko minuta dok krumpiri ne dobiju zlatno-smeđu boju.