Musaka s mljevenim mesom i krompirom u kremastoj zapečenoj smjesi

Musaka s mljevenim mesom

Sastojci

  • 1/2 kg mljevenog mesa (junetina)
  • 1 crveni luk
  • 4 manja češnja češnjaka
  • 1 žlica vegete
  • 1 mala žlica crvene slatke paprike
  • 3 grančice peršina
  • Sol i papar po ukusu
  • 10 srednjih krumpira
  • 3 jaja
  • 1 kiselo vrhnje

Priprema

1. U tavu stavite malo ulja i dodajte sitno nasjeckan crveni luk i češnjak. Dinstajte nekoliko minuta dok ne postanu mekani. Zatim dodajte mljeveno meso i dinstajte dok meso ne promijeni boju.

2. Maknite s vatre, dodajte sol, papar, vegetu, crvenu slatku papriku i malo nasjeckanog peršina. Dobro promiješajte.

3. Krumpire ogulite i narežite na ploške. Dodajte im sol, vegetu i papar, te dobro promiješajte.

4. Nauljite dno tepsije i slažite red krumpira, zatim red mljevenog mesa, ponovite dok ne potrošite sve sastojke. Posljednji red trebaju biti krumpiri.

5. Pokrijte tepsiju aluminijskom folijom i pecite na 200°C oko sat vremena. Pred kraj, prelijte sve smjesom od jaja i kiselog vrhnja, pa pecite još nekoliko minuta dok krumpiri ne dobiju zlatno-smeđu boju.