Lagani ljetni rižoto s tikvicama i maslacem

Lagani ljetni rižoto s tikvicama i maslacem

Sastojci (za 2 osobe)

  • 200 g riže
  • 1 tikvica
  • 1 manja glavica luka
  • 4 dl vode ili temeljca
  • sol, papar, vegeta
  • maslinovo ulje
  • malo maslaca

Priprema

  1. Ogulite i sitno nasjeckajte luk, a tikvicu narežite na sitne kockice.
  2. U tavi zagrijte maslinovo ulje pa kratko pirjajte nasjeckani luk dok ne omekša.
  3. Dodajte tikvice i nastavite dinstati, povremeno dolijevajući malo vode, dok ne postanu mekane.
  4. Ubacite rižu, posolite, popaprite, dodajte vegetu i sve zajedno kuhajte uz postepeno dolijevanje vode ili temeljca dok riža ne omekša.
  5. Kada je riža kuhana, umiješajte kockicu maslaca da bi rižoto postao još kremastiji.

Posluživanje

Rižoto treba ostati blago tekuć i kremast. Po želji, pred kraj možete dodati sjeckani peršin za dodatnu svježinu. Poslužite toplo kao glavno jelo ili prilog.