Sastojci (za 2 osobe)
- 200 g riže
- 1 tikvica
- 1 manja glavica luka
- 4 dl vode ili temeljca
- sol, papar, vegeta
- maslinovo ulje
- malo maslaca
Priprema
- Ogulite i sitno nasjeckajte luk, a tikvicu narežite na sitne kockice.
- U tavi zagrijte maslinovo ulje pa kratko pirjajte nasjeckani luk dok ne omekša.
- Dodajte tikvice i nastavite dinstati, povremeno dolijevajući malo vode, dok ne postanu mekane.
- Ubacite rižu, posolite, popaprite, dodajte vegetu i sve zajedno kuhajte uz postepeno dolijevanje vode ili temeljca dok riža ne omekša.
- Kada je riža kuhana, umiješajte kockicu maslaca da bi rižoto postao još kremastiji.
Posluživanje
Rižoto treba ostati blago tekuć i kremast. Po želji, pred kraj možete dodati sjeckani peršin za dodatnu svježinu. Poslužite toplo kao glavno jelo ili prilog.