Sastojci
- Za koru: 1 pakovanje tamnih kore (Vincini ili obične po želji)
- Za fil: 3 kisele pavlake od 20% m.m., 300 g mlevenog plazma keksa, 250 g šećera u prahu
- 500 ml slatke pavlake
- 500 ml čokoladnog mleka
- 3 kesice šlaga
Priprema
1. U činiju staviti kiselu pavlaku, šećer u prahu i mleveni keks, pa dobro sjediniti sve sastojke.
2. U dublji sud sipati slatku pavlaku i umutiti dok ne postane gusta.
3. Čokoladno mleko podeliti na tri dela (jer su tri kore u pakovanju). Svaku koru preliti čokoladnim mlekom, naneti fil sa plazmom, a zatim naneti umućenu slatku pavlaku. Ponoviti postupak za sve kore.
4. Umutiti šlag i njime ukrasiti tortu.
Posluživanje
Ostaviti tortu da se ohladi i uživati u bogatom, čokoladnom ukusu!