Kremasti špageti s pancetom i parmezanom

Kremasti špageti s pancetom i parmezanom

Sastojci

Za 4 porcije

  • 300 g špageta
  • 300 g pancete, slanine ili pršuta
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 vrećica naribanog parmezana
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 jaja
  • žlica sjeckanog peršina
  • 1 žličica vegete
  • maslinovo ulje
  • sol po ukusu

Priprema

1. Kuhanje tjestenine

U veću posudu zakuhajte vodu s malo soli i nekoliko kapi maslinovog ulja. Kad voda provrije, dodajte špagete i kuhajte ih prema uputama s pakiranja, dok ne budu al dente.

2. Priprema umaka

Dok se špageti kuhaju, u zdjeli pomiješajte vrhnje, naribani parmezan, sitno sjeckani češnjak, peršin, vegetu, prstohvat soli i dva jaja. Sve dobro sjedinite pjenjačom kako biste dobili glatku smjesu.

3. Prženje mesa

Na tavi zagrijte malo maslinovog ulja i dodajte narezanu pancetu ili slaninu. Pržite nekoliko minuta dok ne postane zlatno-smeđa i lagano hrskava. Po želji dodajte još malo vegete.

Kad je meso gotovo, maknite tavu s vatre i umiješajte ga u prethodno pripremljeni umak s vrhnjem i jajima.

4. Završetak jela

Ocijedite kuhane špagete i dok su još vruće, dodajte ih u zdjelu s umakom i prženim mesom. Dobro promiješajte dok se umak ravnomjerno ne rasporedi po tjestenini.

Poslužite odmah, po želji pospite dodatnim sirom i svježim peršinom.