Sastojci
- 4 jaja
- 2 čaše šećera
- 1 čaša ulja
- 1 čaša jogurta
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 1/2 čaše brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- Malo korice od limuna
- 2-3 kašike šećera
- 1 kašika cimeta
- 1 kašika vanilije
- 1/2 kg trešanja
- Šećer u prahu za posipanje kolača
Priprema
1. Umutiti bjelanjke, a zatim posebno umutiti žumanjke sa šećerom, jogurtom, uljem, vanilin šećerom i naribanom koricom limuna. Dodati prosijano brašno sa praškom za pecivo i sve dobro sjediniti. Na kraju dodati umućene bjelanjke.
2. Tepsiju pouljiti i pobrašniti, pa izliti pripremljenu smesu (dimenzije 32×21 cm).
3. Trešnje očistiti od peteljki i košpica, oprati ih i ocijediti. Dodati šećer, cimet i vaniliju, dobro promešati, a zatim rasporediti po smesi u tepsiji.
4. Zagrejati rernu na 200°C i peći kolač 40-45 minuta. Proveriti čačkalicom da li je kolač pečen.
Posluživanje
Ohlađeni kolač posuti šećerom u prahu.