Kolač sa trešnjama i mirisnim cimetom

Kolač sa trešnjama i mirisnim cimetom

Sastojci

  • 4 jaja
  • 2 čaše šećera
  • 1 čaša ulja
  • 1 čaša jogurta
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 2 1/2 čaše brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • Malo korice od limuna
  • 2-3 kašike šećera
  • 1 kašika cimeta
  • 1 kašika vanilije
  • 1/2 kg trešanja
  • Šećer u prahu za posipanje kolača

Priprema

1. Umutiti bjelanjke, a zatim posebno umutiti žumanjke sa šećerom, jogurtom, uljem, vanilin šećerom i naribanom koricom limuna. Dodati prosijano brašno sa praškom za pecivo i sve dobro sjediniti. Na kraju dodati umućene bjelanjke.

2. Tepsiju pouljiti i pobrašniti, pa izliti pripremljenu smesu (dimenzije 32×21 cm).

3. Trešnje očistiti od peteljki i košpica, oprati ih i ocijediti. Dodati šećer, cimet i vaniliju, dobro promešati, a zatim rasporediti po smesi u tepsiji.

4. Zagrejati rernu na 200°C i peći kolač 40-45 minuta. Proveriti čačkalicom da li je kolač pečen.

Posluživanje

Ohlađeni kolač posuti šećerom u prahu.