Jednostavan domaći pilav s piletinom i povrćem

Jednostavan domaći pilav

Sastojci

  • 1 komad pilećeg mesa (bijelo meso ili batak)
  • 3 male šalice riže
  • 1 srednja mrkva
  • 1 glavica crvenog luka
  • Pola stručka poriluka
  • 1 kolut celera
  • Pola korijena pastrnjaka
  • Malo nasjeckanog peršina
  • Ulje, sol, papar, vegeta po ukusu

Priprema

  1. U lonac ulijte oko 1 litru vode i stavite kuhati pileće meso dok ne omekša. Meso izvadite, juhu sačuvajte.
  2. Za to vrijeme sitno nasjeckajte crveni luk, mrkvu, celer, pastrnjak i poriluk.
  3. U dubokoj tavi zagrijte malo ulja, dodajte luk i mrkvu te kratko pirjajte. Zatim dodajte poriluk i još kratko miješajte.
  4. Dodajte opranu rižu, promiješajte i zalijte pilećom juhom. Ubacite i sjeckani celer, pastrnjak te meso narezano na manje komade.
  5. Začinite solju, vegetom i paprom. Kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje dok riža ne omekša. Po potrebi dodajte još malo vode.
  6. Na samom kraju umiješajte svježi peršin i poslužite toplo.

Posluživanje

Ovo jelo je odlično kao samostalan ručak, a po želji se može poslužiti i uz zelenu salatu ili kiselinu. Ukusno, jednostavno i praktično!