Sastojci
- 1 komad pilećeg mesa (bijelo meso ili batak)
- 3 male šalice riže
- 1 srednja mrkva
- 1 glavica crvenog luka
- Pola stručka poriluka
- 1 kolut celera
- Pola korijena pastrnjaka
- Malo nasjeckanog peršina
- Ulje, sol, papar, vegeta po ukusu
Priprema
- U lonac ulijte oko 1 litru vode i stavite kuhati pileće meso dok ne omekša. Meso izvadite, juhu sačuvajte.
- Za to vrijeme sitno nasjeckajte crveni luk, mrkvu, celer, pastrnjak i poriluk.
- U dubokoj tavi zagrijte malo ulja, dodajte luk i mrkvu te kratko pirjajte. Zatim dodajte poriluk i još kratko miješajte.
- Dodajte opranu rižu, promiješajte i zalijte pilećom juhom. Ubacite i sjeckani celer, pastrnjak te meso narezano na manje komade.
- Začinite solju, vegetom i paprom. Kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje dok riža ne omekša. Po potrebi dodajte još malo vode.
- Na samom kraju umiješajte svježi peršin i poslužite toplo.
Posluživanje
Ovo jelo je odlično kao samostalan ručak, a po želji se može poslužiti i uz zelenu salatu ili kiselinu. Ukusno, jednostavno i praktično!