Hrskave pržene tikvice u zlatnoj korici

Hrskave pržene tikvice u zlatnoj korici

Sastojci (za 4 osobe)

  • 1 srednje velika mlada tikvica
  • 2 do 3 jaja
  • 2 žlice glatkog brašna (npr. Podravka)
  • prstohvat soli
  • ulje za prženje

Priprema

Tikvicu operite, po potrebi ogulite i narežite na tanke kolutiće jednake debljine, kako bi se ravnomjerno ispržili.

U zdjelici razmutite cijela jaja, dodajte malo soli i brašno. Miješajte dok ne dobijete tekuću smjesu sličnu onoj za palačinke.

Na tavi zagrijte dovoljno ulja da pokrije dno. Tikvice umačite u pripremljenu smjesu i spuštajte ih u vruće ulje.

Pržite svaku stranu dok ne poprimi lijepu zlatnu boju – obično je dovoljno 1 do 2 minute po strani, ovisno o jačini vatre.

Gotove kolutiće stavite na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće.

Poslužite toplo kao prilog ili međuobrok, uz omiljeni umak ili jogurt.