Hrskave pržene tikvice u zlatnoj korici
Sastojci (za 4 osobe)
- 1 srednje velika mlada tikvica
- 2 do 3 jaja
- 2 žlice glatkog brašna (npr. Podravka)
- prstohvat soli
- ulje za prženje
Priprema
Tikvicu operite, po potrebi ogulite i narežite na tanke kolutiće jednake debljine, kako bi se ravnomjerno ispržili.
U zdjelici razmutite cijela jaja, dodajte malo soli i brašno. Miješajte dok ne dobijete tekuću smjesu sličnu onoj za palačinke.
Na tavi zagrijte dovoljno ulja da pokrije dno. Tikvice umačite u pripremljenu smjesu i spuštajte ih u vruće ulje.
Pržite svaku stranu dok ne poprimi lijepu zlatnu boju – obično je dovoljno 1 do 2 minute po strani, ovisno o jačini vatre.
Gotove kolutiće stavite na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće.
Poslužite toplo kao prilog ili međuobrok, uz omiljeni umak ili jogurt.