Sastojci (za 6 osoba)
- 1/2 kg žutih mahuna (smrznute – npr. Podravka)
- 40 dag teletine (narezane na kockice)
- 2 velike glavice luka (sitno sjeckane)
- 2 žlice koncentrata rajčice
- 2 srednja krumpira (narezana na kocke)
- 3 mlade mrkve (narezane na kolutiće)
- 2 žlice brašna
- malo crvene slatke paprike
- 3 režnja češnjaka (sitno sjeckana)
- malo sjeckanog peršina
- ulje
- sol i papar
- po želji vegeta
Priprema
- Na malo zagrijanog ulja popržite luk dok ne postane staklast. Dodajte mrkvu, teletinu, posolite, začinite vegetom i pirjajte dok meso ne omekša.
- U tavu ubacite mahune narezane na kraće komade (cca 5 cm) i nastavite pirjati uz povremeno podlijevanje vodom.
- Kada omekšaju i povrće i meso, dodajte brašno i crvenu papriku, dobro promiješajte i kratko prepržite. Kad se počne lijepiti za dno, dolijte vodu do željene gustoće.
- Dodajte krumpir narezan na srednje kockice i kuhajte dok ne omekša.
- Umiješajte koncentrat rajčice (ili svježu rajčicu) i sve dobro sjedinite. Pustite da lagano krčka još nekoliko minuta.
- Na kraju dodajte peršin i češnjak, poklopite, ugasite vatru i ostavite 10 minuta da se okusi sjedine.
Posluživanje
Varivo poslužite toplo uz svježi kruh. Odličan je izbor za lagani ručak na žlicu koji podsjeća na kuhinju naših baka.