Sastojci
- 1 čaša kukuruznog brašna (200 ml)
- 1 čaša pšeničnog brašna (200 ml)
- 1/2 čaše ulja
- 1,5 čaša jogurta ili mlijeka
- 1 žličica soli
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 jaje
- 200 g sira
Priprema
1. Pomiješajte sve sastojke i izlijevajte smjesu u kalup za projice, prethodno namazan margarinom i posut brašnom, ali samo do 2/3 visine kalupa.
2. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30 minuta, dok projice ne postanu zlatno smeđe.
3. Poslužite ih tople uz kiselo vrhnje, ajvar, malo šunke, kulena ili po želji.
Posluživanje
Projice su najukusnije kada se prave s jogurtom. Dodajte malo nasjeckanog suhog mesa ili začinskog bilja, a ako stavite 2 jaja, bit će posebno prozračne i mekane. Prijatno! 🙂