Sastojci
- 1 veza blitve
- 4 mlada krumpira
- 2 žličice soli
- 1 dcl maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka
- Peršin po ukusu
- 1/2 male žličice Vegete Natur
Priprema
1. Blitvu operite u hladnoj vodi, odvojite stabljike od listova i narežite na manje komade.
2. Krumpir ogulite i narežite na kockice.
3. U manjem loncu zakuhajte vodu i dodajte 1 žličicu soli. Krumpir kuhajte oko 15 minuta (ovisno o veličini kockica).
4. U većem loncu zakuhajte vodu i dodajte 1 žličicu soli. Stabljike blitve kuhajte 10 minuta, a zatim dodajte listove i kuhajte još 5 minuta.
5. Dok se krumpir i blitva kuhaju, u posudi za posluživanje dodajte maslinovo ulje, sitno nasjeckani češnjak, peršin i Vegetu.
6. Krumpir i blitvu ocijedite te prebacite u posudu za posluživanje i dobro promiješajte. Ostavite da se okusi prožmu nekoliko minuta.
7. Poslužite toplo i uživajte!