Balkanska svježina na tanjuru

Balkanska svježina na tanjuru

Sastojci

  • 500 g zrelih rajčica
  • 600 g svježih krastavaca
  • 200 g crvene paprike
  • 200 g zelene paprike
  • 60 g mladog luka
  • 1 manja ljuta papričica

Za preljev

  • ½ žličice soli
  • crni papar (mljeveni, po želji)
  • 70 ml biljnog ulja
  • 2 žlice jabučnog octa

Za posluživanje

  • 150 g feta sira (naribanog)

Priprema

  1. Rajčice, oguljene krastavce i obje paprike očistite od sjemenki i narežite na manje kocke.
  2. Stavite povrće u veću zdjelu. Dodajte mladi luk narezan na kolutiće i sitno sjeckanu ljutu papričicu.
  3. Dobro promiješajte i salatu stavite u hladnjak na kraće hlađenje.
  4. Prije posluživanja, začinite solju, paprom, uljem i jabučnim octom. Sve još jednom promiješajte.
  5. Na vrh pospite naribanu fetu i odmah poslužite.